Warning: Creating default object from empty value in /home/nadejdac/public_html/wp-content/themes/babykids/framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nadejdac/public_html/wp-content/themes/babykids/framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php:29) in /home/nadejdac/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Sdrujenie "Nadejda-CRD" http://www.nadejda-crd.com Mon, 08 Nov 2021 16:26:06 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.1 Увереност в дигиталната младежка работа – уъркшоп с Дейна Джуп http://www.nadejda-crd.com/%d1%83%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b2-%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b1/ Mon, 08 Nov 2021 16:11:26 +0000 https://www.nadejda-crd.com/?p=4037 Вдъхновяващо онлайн събитие на Дигиталната младежка учеща общност по проекта AlwaysON for Youth. Уъркшопът  за младежки работници ще се проведе на  17 ноември 2021 от 18:00 часа 

Г-жа Дейна Джуп от Великобритания ще представи: Ролята на дигитализацията в нашия личен и професионален живот и как да подкрепим младите работници в  използването на дигитални устройства и платформи. 

Онлайн събитие

Онлайн Zoom събитието – Увереност в дигиталната младежка работа  ще предостави възможност да се изследва значението на младежките работници, дигиталната практика и етиката.

Проследете публикациите ни във фейсбук събитието по проект: https://fb.me/e/m6YqZNmDm

Семинарът на г-жа Дейна Джуп ще очертае ключови практики и ще ви накара да видите „по-голямата картина“ и потенциална сила на дигиталната младежка работа.

Дeйна  е основател на най-голямата онлайн общност за дигитална младежка работа, която включв повече от 800 участника – фейсбук групата  ‘Digital Youth Work – Youth Work Done Digitally‘. Повече информация за нея можете да намерите тук: https://digitalyouthwork.com/

Учещата общност за дигитална младежка работа е част от стратегическия проект “#AlwaysOn for Youth”, които се осъществява от YMCA Румъния, YMC Europe, The Coordinating Committee for International Voluntary Service – France (CCIVS), Young Initiative Association (AYI). От страна на България партньор е Сдружение “Надежда-ЦРД”.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез програмата Еразъм+.

Повече информация за Учещата общност за дигитална младежка работа:

Повече информация за проекта: http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-media/

Disclaimer

The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

]]>
InclusiOFF – Let’s Turn It On – Учебна визита http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-2/ http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-2/#respond Tue, 11 May 2021 15:06:33 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3840 Днес участниците от проекта посетиха Център за изкуства, култура и образование “София” – образователна институция, която изпълнява дейности в подкрепа на личностното развитие на децата и младите хора от Столична община. Участниците имаха възможност да научат в дълбочина за мисията на Центъра, ежедневната работа, предизвикателствата и различните измерения на социалното включване, които се прилагат. Прекрасните млади хора на Центъра направиха истинско шоу за гостите. Това беше първата среща от този род в тази пандемична ситуация.


Сега е време за разходка в София.

]]>
http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-2/feed/ 0
Учеща общност за дигитална младежка работа http://www.nadejda-crd.com/digital-community-of-learnig-bg/ Mon, 10 May 2021 15:20:38 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3794

Покана за създаването на Учеща общност
за дигитална младежка работа

КА2 – Strategic Partnership – AlwaysOn for Youth

2020-3-RO01-Ka205-094830


Вие сте младежки работник или учител, който се интересува от дигитална младежка работа, дигитална безопасност и приобщаване?

Работите ли с уязвими млади хора или имате намерението да започнете?

Интересувате ли се да се присъедините към повече от 100 младежки работници от Европа и целия свят и да научите за дигиталната младежка работа, включване и безопасност?

Притеснявате ли се от (не)хуманните технологии, дийп фейк, дигитална безопасност за младите хора и младежките работници?

Имате ли нужда от качествени инструменти, които да могат да се използват и разбират лесно?

Присъединете се към Учещата общност за дигитална младежка работа – европейска мрежа от отдадени младежки работници, желаещи да научат повече за дигиталната младежка работа, дигиталната безопасност и приобщаване.

Учещата общност за дигитална младежка работа е създадена в рамките на стратегическо партньорство за младежи “#AlwaysOn for Youth”, което се изпълнява между април 2021 – април 2023 от Federația Young Men’s Christian Associations România (YMCA România) като координатор, Young Initiative Association (AYI), Sdrujenie “Nadejda-CRD”, The Coordinating Committee for International Voluntary Service и Alliance Europeenne des YMCA (YMCA Europe), като партньори. Проектът е съфинансиран по програмата Еразъм+ на Европейския съюз.

Целта на проекта е да се увеличи капацитетът на младежките организации от Румъния, Франция, България, Белгия и федеративните мрежи на партньорския консорциум да обслужват младите хора (включително уязвимите младежи) обширно и интензивно чрез дигитална младежка работа, дигитално включване и дигитални практики за безопасност.

Повече информация за проекта:


http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-media/


Накратко за Учещата общност за дигитална младежка работа


Какво възнамеряваме да направим: да създадем и развием съвместно учебно пространство, фокусирано върху дигиталното включване и дигиталната младежка работа, свързващо младежки работници от Европа, заинтересовани да научат повече по тези теми чрез споделяне на най-добрите практики и истории, научаване на нови инструменти, повишаване на капацитета и компетенциите на участващите младежки работници и организации.

Искаме да насочим вниманието към огромната работа и подкрепа, предоставяна от младежките работници на младите хора в цяла Европа, като подчертаваме как тази подкрепа е предизвиквала и подпомагала младите да разгърнат своя потенциал и да доведат до промяна в местните общности чрез водени от младежите социални действия, както по време, така и след пандемията.
Заедно искаме да анализираме новия работен контекст и да адаптираме и обновим нашите подходи и инструменти за предоставяне на качествена дигитална младежка работа, както и да дадем възможност за дигитално включване.


Теми:
= Дигитална младежка работа
= Дигитално включване
= (не)хуманни технологии
= Дийп фейкс
= Дигитална безопасност за млади хора и младежки работници
= Поверителност и т.н


За кого е тази общност?

100+ младежки работници, заинтересовани да развият своята дигитална младежка работа и умения за дигитално включване от европейските страни (Участниците могат да бъдат младежки работници, социални асистенти, учители, психолози, координатори на доброволци, мениджъри на младежки центрове и др.).


Какъв ангажимент се очаква?

Членовете на общността ще бъдат активно включени във всички етапи на проекта и консултирани, но също така ще имат възможност да присъстват на виртуални сесии за съвместно създаване. Общността ще бъде фасилитирана от партньорския консорциум, за да поддържа активно ангажирана с помощта на дигитални инструменти.
Ангажираността към общността и включването в сесиите е в рамките на 2 години. От членовете ще се очаква регулярно да влизат в платформата, да споделят опит или въпроси и когато имат възможност да се включват в някои от (онлайн) събитията на общността.


Критерии за включване:

= Минимално ниво на разбиране на писмен и говорим английски език;
= Мотивация за научаване повече за дигиталната младежка работа, дигитална безопасност, дигиталното включване и за подобряване на личните и професионални компетенции;
= Капацитет и интерес за мултиплициране на практики на местно / национално / международно ниво;
= Ангажираност за активно участие в дигиталната общност по време на проекта;
= Готовност за участие в широкомащабна международна мрежа, споделяне и учене, съвместно създаване и даване на обратна връзка.Възрастова граница: 18+

— Младежките работници от цяла Европа са добре дошли да кандидатстват и да бъдат част от тази общност.

— Равни шансове и принципи без дискриминация – насърчаваме младежките работници и представителите на младежките организации от и с всякакви среди (селски / градски), от големи или малки организации, насочени към младежки работници, които работят с уязвими млади хора.

— Няма изискване за професионални младежки работници (напр. Доказан чрез сертификат). Моля, третирайте определението за младежки работник във възможно най-обширното значение и приложимо във вашия контекст – стига да работите или подпомагате обучението и развитието на младите хора във вашата общност или организация.


10 причини да бъдете част от Учещата общност за дигитална младежка работа? Какви са ползите?


 1. Ще имате възможност да се включите активно в създаването на проучване за „Оформяне на дигиталното включване и безопасност в постпандемичен свят“ – като участвате във въпросници, интервюта и виртуални лаборатории, за да идентифицирате нововъзникващите тенденции и промени, донесени от пандемията, които се отнасят към дигиталното включване на младите хора – възможности и предизвикателства, тенденции на цифрова безопасност и благосъстояние;
 2. Ще имате информация за нововъзникващите тенденции и нужди на младите хора, включително най-новите тенденции като зависимост от социалните медии, дийп фейкс, безопасност на дигиталното включване, поверителност и т.н .;
 3. Ще имате възможност да разберете по-добре „какво работи“ и кое не, когато става въпрос за очакванията около дигиталното включване и младежката работа, и да приложите и прехвърлите тези знания във вашите собствени организационни или общностни практики;
 4. Ще имате шансът да учите и споделяте в много разнообразна европейска мрежа, да подобрявате своите езикови умения и компетенции като професионалисти, работещи с млади хора.
 5. Ще имате шансът да се включите в процесите на творческо и дизайнерско мислене, тестване и обратна връзка за игровите инструменти, създадени по време на проекта.
 6. Ще имате достъп от първа ръка до MOOC курса по дигитално включване и безопасност, създаден в проекта, и ще имате възможност да предложите подобрения преди стартирането му.
 7. Ще имате възможност да бъдете избрани за участие в обучителния курс по проекта, който ще се проведе през септември 2022 г. в България.
 8. Ще бъдете по-подготвени да използвате нови и ефективни дигитални инструменти, които включват млади хора в творчески и полезни дейности за интеграция в новото общество и новия пазар на труда.
 9. Ще имате достъп до работещи инструменти и методи, за да насърчите младите участници да изследват нови преживявания и да ги подкрепите да се адаптират към трудни ситуации.
 10. Ще имате шанса да бъдете част от екип, който оформя бъдещето на дигиталната младежка работа, създавайки приятелска, вдъхновяваща и забавна среда.


Индикативен календар на дейностите:

Общността за дигитална младежка работа ще участва активно в дейностите по проекта между юни 2021 г. – юни 2023 г. Очакваме редовни 1-2-часови срещи (веднъж на всеки 1-2 месеца).

Срокове за процеса на подбор:
Регистрация / кандидатстване
– до: 06.06.2021
Изборът ще бъде направен от комисия, сформирана от 1 представител от всеки партньор: до 10.06.2021 г.
Съобщение за избраните младежки работници: 12.06.2021


За повече информация:

Project manager: Alina Violeta Pop, Federația YMCA Romania, Tel: +40723278437, Email: alina.ymca(@)gmail.com
Young Initiative, Romania, Razvan Sassu, e-mail: razvan.sassu(@)younginitiative.org
YMCA Europe, Belgium – Marius Pop, e-mail: marius(@)ymcaeurope.com
CCIVS, France – Victoria Lovelock, e-mail: secretariat(@)ccivs.org
Sdrujenie Nadejda-CRD, Bulgaria – Dilyana Vuchkova e-mail: nadejda.projects(@)gmail.com


Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява вижданията само на авторите и Комисията не може да носи отговорност за каквото и да е използване на съдържащата се в нея информация.

]]>
#AlwaysONforYouth – Среща 2 http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-meeting-2/ Mon, 10 May 2021 14:54:07 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3787 Преди броени дни екипът на проект #AlwaysON for Youth проведе поредната си среща за да дискутират помежду си как да надградят предлаганите услуги за млади хора (в т.ч. от уязвими групи) широко чрез дигиталната младежка работа, дигиталното включване и цифрови практики за безопасност. 💻


На дневен ред за теми като публикуването на покана за създаването на Учеща общност за дигитална младежка работа, насочена към младежки работници и младежки лидери от цяла Европа, създаването на комуникационен план на проекта и провеждането на първата международна среща, която ще се проведе на живо между 21 и 23 юни 2021 в Бая Маре, Румъния.


👀 Следвайте ни, за да разберете първи за поканата за създаване на Учещата общност за дигитална младежка работа за младежки работници!

]]>
Youth Work Hero’s Journey – 1 част http://www.nadejda-crd.com/youth-work-heros-journey-1-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/ http://www.nadejda-crd.com/youth-work-heros-journey-1-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/#respond Mon, 10 May 2021 14:42:52 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3785 Миналата седмица нашите партньори от Curba de Cultura, Румъния бяха домакини на първия модул от онлайн курса за младежки работници, базиран на теорията за Monomyth на Joseph Campbell’s. Участниците прекараха дни, натоварени с открития, нови познанства, истории и герои. Всеки от участниците имаше възможността да се види като главен герой в собствения си живот, така че защо да не предложи възможности на младите хора?

♀ ♂ Тази седмица всеки от участниците ще има време да интервюира млади хора и да открие какви са техните реални нужди и интереси, а от следващата седмица ще се върнем в най-новия синхронен онлайн режим. Заедно с младежки работници от 10 държави в Европа, ние изграждаме вдъхновяващи истории и сценарии в подкрепа на процеса на обучение и личностно развитие на младите хора.

От името на български партньори изпратихме 5 участници, които наистина се насладиха на преживяването!

Youth Work Hero’s Journey [2019-3-RO01-KA105- 078108] е международен проект, съфинансиран чрез програмата Еразъм + на Европейския съюз!

Останете на линия, ще се върнем с новини за последните стъпки от нашето Heroes Journey!

]]>
http://www.nadejda-crd.com/youth-work-heros-journey-1-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/feed/ 0
InclusiOFF – Let’s turn it ON – Откриване http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/ http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/#respond Mon, 10 May 2021 14:30:24 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3763 Днес даваме начало на първото обучение част от дългосрочния проект “InclusiOFF – Let’s turn it ON”💡

8 – дневната интензивна програма е посветена на 3 основни метода за включване на младежи от уязвими групи:🎭 Форум театър📚 Жива библиотека 📢 Улични кампании

Последвайте ни и в Instagram (https://www.instagram.com/nadejda.crd/), за да видите как се прилагат на практика, да се запознаете с нашите партньори и участници.

]]>
http://www.nadejda-crd.com/inclusioff-lets-turn-it-on-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/feed/ 0
Youthwork Heroes’ Journey – Call http://www.nadejda-crd.com/youthwork-heroes-journey-call/ Mon, 10 May 2021 13:57:00 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3749 🦸🏿 🔝Youthwork Heroes’ Journey е обучение за младежки лидери и младежки работници, които искат да се впуснат в едно приключение – учене чрез преживяване, което ще им покаже различните трансформации на вътрешния и външния свят на личността по пътя на преследването на мечтите.
🔍 Младежите ще се срещнат с методологията 🦹🏿 Monomyth – Hero’s Journey 🤹🏿‍♀️ и благодарение на нея ще създадат възможности за ангажиране на други млади хора, ще подпомогнат тяхното личностно развитие и взимане на информирани решения за живота.
📣 Обучението се състои от 2 части, както и междунно дистанционно консултиране между тях. Всичко ще се проведе изцяло онлайн.
💻 Първа част: 12-16.04.2021
Асинхронно консултиране: в периода между двете присъствени части
💻 Втора част: 26-30.04.2021
🧩 Не е по цял ден – трябва да отделиш по 4-5 часа време в следобедните часове, стартира около 16ч българско време!
ONLINE at ZOOM.US platform
🧲 Участници от: Хърватия, Италия, Гърция, България, Румъния, Естония, Словения, Португалия, Испания, Великобритания. Важи за младежи, навършили 18 години.
🔗 Повече информация на: https://drive.google.com/drive/folders/1-9padCCiKWOHBCG1bJOaym8qZBNVfh1i?usp=sharing
📌 Кандидатствай чрез бутона ТУК: https://forms.gle/TKxrojDGt4KbGEJt8

]]>
InclusiOFF – Let’s Turn It On – Покана http://www.nadejda-crd.com/3744-2/ Mon, 10 May 2021 13:50:58 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3744 🎯🆙 България бъде домакин на ПЪРВОТО обучение по проект InclusiOFF – Let’s Turn It On.🔛
Ще посрещнем група от младежи и младежки работници, които ще се докоснат до различни методи, които са насочени към повишаване на чувствителността към социалното приобщаване – 🎭 Форум театър🎭👓 Жива библиотека 📖 и 🦸 Улични акции 🦸‍♀.

Основната цел на проекта е да овласти млади хора и тези от маргинализирани групи като предложи възможности за развитие на техните умения за създаване и провежданe на образователни дейности, насочени към намаляване на дискриминацията и социалното изключване, както и умения за застъпване на политики за социално включване на местно ниво. Всичко това с цел да трансформират своите общности в приобщаващи и оспорващи дискриминацията.

Проектът предлага интегриран подход към социалното приобщаване, като предоставя на младежките работници компетенции да решават проблема както на индивидуално ниво, чрез неформално образование, така и на институционално ниво, чрез повишаване на осведомеността и застъпничество.Обучението ще се проведе на живо в периода: 🗓🔜 07 – 16 май 2021 година в 🏡 Хотел Банкя Палас, гр. Банкя.
Обяваме последна възможност за включване в обучението за български участници! Пишете ни! 📨 на nadejda.projects@gmail.com

КАНДИДАТСТВАЙ ТУК

]]>
#AlwaysONForYouth – Съобщение до медии и партньори http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-media/ http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-media/#comments Mon, 10 May 2021 08:45:00 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3882 Неправителствената организация YMCA Romania – Young Men’s Christian Associations Romania, заедно със Сдружение “Надежда-ЦРД” от България, неправителствената организация от Румъния Young Initiative Association – Romania (AYI) както и Координационният комитет за международни доброволчески служби – The Coordinating Committee for International Voluntary Service (CCIVS ), Франция и Европейският алианс на YMCA (YMCA Europe) – с управление в Брюксел, обявяват началото на проекта за стратегическо партньорство в областта на младежките дейности “#AlwaysON for youth”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез програмата ЕРАЗЪМ +.

Партньори в проекта

Целта на проекта е да повиши капацитета на младежките организации от Румъния, Франция, България, Белгия и обособените мрежи в партньорския консорциум, които да бъдат полезни на младите хора (включително и млади хора от уязвими групи), широко и интензивно като работят с тях със средствата на дигиталната младежка работа и цифрово включване и безопасност.

Целите на проекта са:

 1. Да развие пространство за съвместно учене, фокусирано върху върху дигитално приобщаване и дигитална младежка работа между 5 организации, които работят с млади хора, чрез споделяне на най-добрите практики и подходи във всяка една от страните.
 2. Да повиши капацитета на най-малко 100 младежки работника от минимум 4 Европейски държави, за включване активно в дейности, целящи дигитално приобщаване и дигитална работа с младежи;
 3. Да повиши капацитета на най-малко 25 младежки организации от минимум 4 Европейски страни, които да подобрят или започнат да прилагат дигитални практики за дигитално приобщаване, с които да достигнат до млади хора с по-ограничени възможности, част от техните общности.
 4. Да повиши нивото на информираност по отношение на възможностите, предизвикателствата и решенията за дигиталната сигурност и поверителност (включително чрез използване на хуманни технологии и алгоритми) сред минимум 100 човека, които работят с младежи от 4 Европейски страни.

Очакваните резултати от проекта са:

 • Разработване на дигитална платформа за младежки работници, която предлага обучение и споделяне на добри практики сред 100 младежки работника от най-малко 4  Европейски държави.
 • Изготвяне на доклад на тема „Оформяне на дигитално приобщаване и сигурност в пост-пандемичния свят“, базиращ се на участието на най-малко 250 младежи и 250 младежки работници от най-малко 4 Европейски дръжави.
 • MOOC-курс по дигитално приобщаване и сигурност.
 • Активно участие на 30 младежки работници от 4 Европейски държави в обширен курс на обучение, посветен надигитална младежка работа и дигитално приобщаване.
 • Създаване и възможност за свободно ползване на 5 дигитални игрови инструмента, които младежки организации да могат да ползват, за да участват интерактивно и да ги използват за да развиват свои приобщаващи дигитални стратегии.

Целевата група се състои от младежки работници от участващите страни и други страни от ЕС, както и партньорски държави, които се интересуват от участие в дейности по дигитална младежка работа и/или имат желание да научат повече по темата, младежки организации и техните управленски екипи от страните участнички, други страни от ЕС и страни –партньори, които планират развитие или създаване на техни собствени умения за дигитална младежка работа/стратегия, а също и учители, които се интересуват от организиране на дигитални дейности със своите ученици и могат да бъдат вдъхновени  от дигиталната младежка работа и дигитални приобщаващи практики. Проектът е с продължителност 25 месеца в периода април 2021 – април  2023, и е на обща стойност 175, 203 евро.

За партньорския консорциум

Румъния

Организацията е основана през 1919 от кралица Мария Румънска, като Федерация на Младите Христиански мъже и е член от семейството на световната организация YMCA , която е действаща от   1844 и има членове в 122 страни. Мисията и е да овласти младите хора да изграят характери и силни общности, в духа на християнските ценности, създавайки среда, отворена към всички.

Визията на YMCA Румъния е да изгради силни деца, силни семейства, съответно силни общности, в които всеки има равни възможности да учи, расте и просперира. Организациите-членки на федерацията осъществяват своята дейност в Бая Маре, Кавнич, Тимишоара, Констанца, Букурещ, Арад. Програмите YMCA Румъния са подходящи за общностите, които обслужва, предлагайки реални решения и конкретни отговори на проблемите, с които младите хора, семейства и общностите се сблъскват в момента: образование, социален, здравословен начин на живот, изменение на климата, структурен диалог и публични политики.


Румъния

Организацията е основана през 1919 от кралица Мария Румънска, като Федерация на Младите Христиански мъже и е член от Асоциацията младежки инициативи (AYI) е румънска образователна неправителствена организация, създадена през 2009 г. с мисията да овластява младите хора чрез образование. AYI постига своите цели чрез 3 основни стълба на действие: социално включване, овластяване на младежта и развитие на НПО. AYI има за цел да допринесе за личното и професионално развитие на децата и младите хора и за тяхното образование, така че те да могат да оформят живота и кариерата си, съобразени с техния истински потенциал. Ние вярваме в силата на образованието да промени хората и общностите, да създаде възможности и да подкрепи децата и младите хора в постигането на техния истински потенциал. Образованието, основано на качество, развива не само свободен дух, но и дух на инициатива, критично мислене, любопитство и създава предпоставки за независим живот. семейството на световната организация YMCA , която е действаща от   1844 и има членове в 122 страни. Мисията и е да овласти младите хора да изграят характери и силни общности, в духа на християнските ценности, създавайки среда, отворена към всички.


EU/ France

The Coordinating Committee for International Voluntary Service

Основана през 1948 г., CCIVS е координиращ орган за организации за международна доброволческа служба (IVS) и се състои от над 180 различни независими неправителствени организации в над 90 страни по света (включително международните мрежи SCI, ICYE, IBO и Alliance of European Youth Организации), обединени от общата цел и визия за социална промяна чрез доброволчество и стремеж към световен мир. Тези организации мобилизират 30 000 доброволци годишно и работят с 3000 местни общности. CCIVS действа като свързващо звено за установяване на връзки между членовете и международни институции като ЕС, различни агенции или фондации на ООН, организира регионални проекти за доброволчески организации, глобални срещи, участва в институционални форуми в ООН, INGOS, други публични и частни заинтересовани страни в с цел популяризиране на международната доброволческа служба, провежда обучения за доброволци, лидери, обучители и за лични организации по темите за доброволчеството, за да се развие организационния им капацитет.


EU/ Belgium

Alliance Europeenne des YMCA-Belgia (YMCA Europe)

YMCA Europe е обединение, което работи за укрепване на европейското движение YMCA, където хората израстват тялом, духом и с разсъдък. Работи в цяла Европа като чадърна организация, обслужваща 31 национални членове и 7 национални асоциирани движения. Чрез своите членове обединява и над 4200 местни YMCA асоциации в този район на света. YMCA Europe се занимава основно с организационни/ координационни дейности и събития на европейско ниво. Алиансът организира няколко дейности и обмени от различни видове с участието на повече от един милион млади хора от цяла Европа. Основните бенефициенти от всички дейности  са млади хора с различен социален, културен и религиозен произход. Целта на YMCA е да достигне и да ангажира младите хора и техните движения, за да станат активни и да участват активно в обществото, да създаде мрежа в цяла Европа, за да могат те да обменят знания помежду си, това да ги овласти да реализират своя потенциал и да повлияят на вземането на решения, при одобряването на новата Младежка Стратегия на ЕС и младежките цели.


България

Сдружение “Надежда-ЦРД” е неправителствена организация от София, България, която работи с деца, младежи и възрастни за популяризиране на културни и образователни ценности. Целта им е да насърчат хората да участват в клубове по интереси и дейности, да развият техните умения, способности и интереси. Ежегодно организацията работи с над 3000 семейства, като организира и подкрепя клубни дейности, концерти и представления, изложби, семинари и социални клубове, а също така участва в национални и европейски проекти. Като културна, образователна и социална организация сдружението работи и с младежи, представители на различни групи, хора на ръба на социалното изключване и хора с увреждания. Организацията вярва, че неформалното обучение предоставя уникални възможности за обучение, които носят големи социални промени сред младите хора от Европа.


За допълнителни подробности и повече информация се обърнете към:

Ръководител на проекта: Alina Violeta Pop

Federația Young Men’s Christian Associations YMCA România

Tel: +40723278437 / +40371134344

Email: alina/@/ymca.ro

За връзка със Сдружение „Надежда-ЦРД“ –
българската партньорска организация в проекта

Диляна Вучкова – координатор проект

Тел: +359 894 62 11 23

e-mail: nadejda.projects(@)gmail.com

]]>
http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-media/feed/ 2
#AlwaysONForYouth Среща http://www.nadejda-crd.com/alwaysonforyouth-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0/ Mon, 10 May 2021 08:30:26 +0000 http://www.nadejda-crd.com/?p=3733 Младите хора в дигиталния свят – как да го направим по-ефективен, по-достъпен и по-защитен за тях!?
Убедително започна и нашата работа по проект “#AlwaysON For Youth” – проект – стратегическо партньорство, финансиран по програмата Еразъм+. 🌍

Изключително сме горди да бъдем част от този екип, който в продължение на две години ще работи за повишаване на капацитета на (младежки) организации от цяла Европа, които искат да работят в полза на младите хора (особено от маргинализирани групи) и то чрез дигиталните инструменти. 💻

📣 Нашата работа няма да бъде ограничена само между нашите организации! Ще направим всичко възможно да включим колкото се може повече партньорски организации от цяла Европа. Следете страницата ни за актуална информация!

]]>